Projektet Lyssna på landsbygderna har handlat om att bygga stolthet över platserna där vi bor och visa resurser och allt vackert som finns runt om i bygderna, men också om att ställa frågor om vad som saknas och hur vi vill ha det i framtiden. 

Mobil utställning

Akvarellerna har visats i den mobila utställningen ”Lyssna på landsbygderna” i kommunens närbibliotek i dec 2020 till april 2021. Nästa utställning blir i Matfors närbibliotek i oktober 2021. Förhoppningsvis kan utställningen visas fler gånger i framtiden!

Växtfärger från bygderna

Måleridelen av projektet har handlat om att utforska olika platsers färger, vad som odlas här och om det går att måla med grödorna. Att som konstnär vara självförsörjande på lokalproducerad färg är ett bra steg mot mindre gifter ut i naturen. Några av färgerna som har använts i projektet är: blåbär, gul lök, rödkål, hallon och rabarber. De växer lokalt och odlas eller går att plocka vilda för att äta eller koka färg på. 

Projektet avslutades under våren 2021.


Slutrapport

Här kan du ladda ner slutrapporten ”LYSSNA på landsbygderna 2021” (PDF)


Länksamling från slutrapporten

Läs mer om projektet på Instagram: Lyssna på landsbygderna

Projektet har fått stöd av Sundsvalls kommun.